2012. június 16., szombat

Atlantisz 12 szent köve

Az Atlantiszi kultúra öröksége többek között a kristálygyógyászat, a papok ugyanis akkoriban még kézrátétellel és kristályokkal gyógyítottak. Az Atlantisziak által legnagyobb becsben tartott 12 kristályt és azok hatását már napjainkban is felfedezték...

Atlantiszon, a sziget főtemplomában a 12 szent kőből készült körök középpontjában lakott az isten. A templom közepén állt egy nagy hatszögletű, csillag-alakú, ajtó és ablak nélküli terem, mely teljes egészében arannyal volt bevonva. Olyan szent hely volt ez, ahová soha, senki nem léphetett be.

 Kalcedon  
A kalcedon fejleszti a testvériességet, a jóakaratot és a gondoskodást. A jóindulat és a nagylelkűség érzését csepegteti belénk. Az ellenséges érzéseket megszünteti. Alkalmazható gondolatátvitelre és a telepátia elősegítésére is. Ez a kristály képes elnyelni a negativitást, és szétoszlatni, hogy ne adhassuk tovább. A régi időkben a kelyheket kalcedonból készítették, és ezüsttel szegélyezték. Azt tartották róla, hogy megelőzi a mérgezést.
Gyógyhatása
A kalcedon hatékonyan tisztít, beleértve a nyílt sebeket is. Erősíti a nőkben az anyai ösztönt, és egyúttal növeli a tejelválasztást is. Javítja az ásványi anyagok hasznosítását, és megakadályozza a lerakódásukat az erekben.

 Smaragd  
A smaragd a végtelen türelem köve, de a sikeres szerelem köveként is ismert, mivel családi boldogságot hoz. Erősíti az összhangot, a feltétel nélküli szeretetet, a párkapcsolatot és a barátságot. Ez a kő hűtlenség esetén képes megváltoztatni a színét. A smaragd a hagyomány szerint megvéd a varázslattól, és jövendő mondásra is alkalmas. Lelkileg a smaragd megerősíti az egyéniséget, hogy felül tudjon kerekedni a balszerencsés helyzeteken. Fokozza azt a képességet, hogy a lehető legteljesebben tudjuk élvezni az életet.
Gyógyhatása
A smaragd zöld sugara segít legyőzni a rosszindulatú betegségeket., és segít felépülni a fertőzőbetegségek után. Gyógyítja továbbá az arcüreget, tüdőt, a szívet, a gerincoszlopot, az izmokat, és nyugtatja a szemet. Csökkenti az ízületi gyulladást és enyhíti a cukorbetegség tüneteit.

 Berill  
A berill megtanít minket arra, hogy csak azt tegyük meg, ami valóban szükséges. Megszabadít a fölösleges pótcselekvésektől, és segít megbirkózni a stresszel teli élettel és a terhekkel. Csökkenti a szőrszálhasogatásra való hajlamot és a túlzott aggódást. Segít abban, hogy az elvégzendő feladatainkra koncentráljunk, és kiaknázzuk a lehetőségeket. Ezt a tisztaságot jelképező kristályt kitűnően használhatjuk jóslásra, gyakran készítenek belőle kristálygömböt is.
Gyógyhatása
Segíti a kiválasztás szerveit, erősíti a légzést és a keringési rendszert, fokozza a méreg és szennyezőanyagokkal szembeni ellenállást. Jótékonyan hat a májra, szívre, gyomorra. Nyugtató hatású kő, ellensúlyozza a megrázkódtatás következményeit.

 Rózsakvarc  
A rózsakvarc a feltétel nélküli szeretetés a végtelen béke köve. Ez a legfontosabb kristály a szív és a szívcsakra számára. Megtanít az igazi szeretet titkára. Megszabadít a ki nem mondott érzelmektől és a szívfájdalomtól, átalakítja azokat az érzelmi viszonyokat, melyek már nem szolgálják az érdekeinket. A rózsakvarc szerelmet hozó kőként is ismert, segítségével bevonzhatjuk életünkbe a megfelelő társat.
Gyógyhatása
A rózsakvarc erősíti a keringési rendszert és a szívet. A testfolyadékokból eltávolítja a szennyező anyagokat. Gyógyítja a veséket, enyhíti a szédülést és fokozza a termékenységet.

 Gránát  
A gránát egy energiafeltöltő és regeneráló kő. Régen védelmet nyújtó talizmánként viselték. Ennek a kristálynak nagy hasznát vesszük krízisben, különösen a kilátástalannak tűnő helyzetekben nyújt segítséget, amikor trauma ér bennünket, vagy amikor az élet darabjaira hullik szét. A gránát aktivizálja a bennünk szunnyadó túlélési ösztönt, bátorságot és hitet ad a reménytelennek tűnő helyzetekben.
Gyógyhatása
A gránát regenerálja a testet, serkenti az anyagcserét, gyógyítja a gerincet és a sejtek rendellenességeit. Tisztítja, és újra energiával tölti fel a vért, a szívet, a tüdőt. Elősegíti az ásványi anyagok és vitaminok hasznosítását.

 Ametiszt  
Az ametiszt egy rendkívül hatékony védelmező kő. Mivel igen magas spirituális rezgéssel rendelkezik, megvéd az asztrális támadásoktól is. Energiatisztító tulajdonságai révén képes a negatív energiát pozitívvá változtatni. Ez a bíborfényű kristály az egyik legspirituálisabb kő: erősíti az isteni szeretetet, fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Támogat abban, hogy megvalósítható célokat tűzzünk ki magunk elé.
Gyógyhatása
Az ametiszt erősíti a kiválasztó szerveket, és az immunrendszert. Csökkenti a fizikai és érzelmi fájdalmat, enyhíti a fejfájást, oldja a feszültséget. Jótékonyan hat a hallásproblémákra, hasznos a belek számára, szabályozza a bélflórát, ezen kívül nyugtatóként is alkalmazható, alvászavarok esetén.

 Krizopráz  
A krizopráz azt az érzést erősíti bennünk, hogy az isteni egész részei vagyunk. Reményt ad és támogatja az ösztönös megérzéseket. Előhozza a bennünk lévő tehetséget és támogatja a kreativitást. Az elfogadásra ösztönöz mind saját magunkkal, mind másokkal szemben. Elősegíti a könyörületet és a megbocsátást.
Gyógyhatása
A krizopráz az egyik legerőteljesebb méregtelenítő. Elősegíti a nehézfémek távozását a testből. Jótékonyan hat a köszvényre, a szemproblémákra és a mentális betegségekre. Gyógyítja a bőrbetegségeket, a szívproblémákat és a pajzsmirigy rendellenességet. A krizopráz univerzális energiákkal tölt fel, és fokozza a C-vitamin felszívódását.

 Topáz
A topáz vibráló energiája örömöt, bőséget és jó egészséget biztosít. A hagyomány szerint a szeretet és a jószerencse köve, segíti sikerre vinni a céljainkat. Támogatja az igenlő hozzáállást, és segít fátylat borítani a múltra. Elűzi a kétséget és a bizonytalanságot. A topáz segít felfedezni belső értékeinket, lehetővé teszi, hogy magabiztosak legyünk, és bevonzzuk a szerencsénket. Támogatja a problémamegoldást és különösen azok számára hasznos, akik a művészetekkel jegyezték el magukat.
Gyógyhatása
A topáz az egészség köve. Elősegíti az emésztést, gyógyítja az anorexiát, helyreállítja az íz érzékelést, erősíti az idegeket és élénkíti az anyagcserét. Szent Hildegárd a topáz elixírt a látásélesség javítására ajánlotta.

 Jáspis 
 A jáspis úgy ismert, mint a legkiválóbb gondoskodó. Stresszes időkben életben tart, és támogat. A jáspis tehát erőteljes nyugtató hatással rendelkezik, de használható csakra harmonizáláshoz is. Mindegyik szín az adott csakrának felel meg. Lelki szinten a jáspis segít abban, hogy eltökélten valósítsuk meg céljainkat, és elegendő bátorságot csepegtet belénk ahhoz, hogy szembenézzünk a félelmeinkkel és legyőzzük a problémáinkat. Segíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget is.
Gyógyhatása
A jáspis támogatja a keringési, az emésztő- és ivarszerveket. Egyensúlyban tartja a szervezet ásványi anyag-tartalmát.

 Zafír  
A zafír a bölcsesség köveként ismert, és mindegyik színnek megvan a maga bölcsessége. Mentálisan nyugtatja az elmét a nemkívánatos gondolatoktól, és megszabadítja a szellemi feszültségtől. Ez a kristály megszabadít a depressziótól és a spirituális zavarodottságtól, valamint élénkíti a figyelem-összpontosítást. Rendíthetetlen belső nyugalmat ad, és segít nagy erővel egy célra összpontosítani a gondolatainkat.
Gyógyhatása
A zafír fájdalomcsillapító, idegerősítő, láz- és vérnyomáscsökkentő hatású. Csillapítja a vérzést és erősíti az ereket, növelve rugalmasságukat.

 Ónix 
Az ónix erőt és támogatást ad az élet nehéz vagy stresszes időszakaiban. Segít összerendezni, és középpontba hozni az energiákat, és összehangolja a magasabb rendű hatalommal, így elérhetővé teszi a magasabb rendű útmutatást. Olyan az ónix hatása, mintha a teljességgel állnánk kapcsolatban. Erőt adó kő, mely lehetővé teszi, hogy a sorsunkat saját kezünkbe vegyük. Fokozza az életerőt és a kitartást, és segíti az inkarnációs leckék felismerését. Az ónix emlékmegőrző tulajdonsága lehetővé teszi a jelenlegi életünkre ható, ám előző életben elszenvedett sérülések, vagy lelki traumák gyógyítását.
Gyógyhatása
Az ónix jótékonyan hat a fogakra, a csontokra, a csontvelőre, és a vérrel összefüggő rendellenességekre.

Krizolit  
A krizolit, más néven peridot, vagy olivin egy auravédelmező kő. Erőteljesen tisztít, minden szinten felszabadítja és semlegesíti a mérgeket. Ez a kristály megszabadít a negatív mintáktól és régi rezgésektől, így elérhetővé teszi az új frekvenciákat. A krizolit csillapítja a féltékenységet, a sértődöttséget és a haragot. Fejlődésre ösztönöz, segít megvalósítani a szükséges változásokat. Hozzájárul ahhoz, hogy a múltba visszatekintve felismerjük mindazt, ami javunkra válik a megszerzett tapasztalatokból, és megmutatja, miként bocsássunk meg önmagunknak.
Gyógyhatása
A krizolitnak erősítő hatása van. Energiái ellensúlyozzák a depresszió pszichoszomatikus tüneteit, és legyőzik a hipochondriát. A krizolit ezen kívül gyógyítja és regenerálja a szöveteket. Erősíti az anyagcserét, és jótékonyan hat a bőrre.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...